Menu

Pianolespraktijk

Lether & van der Stelt

Lid N.T.B.

Hoofdlaan 16
3051 XG Rotterdam
Tel.: 06 106 587 30
06 214 078 29

Concoursen

 

Concours_Prijswinnaars_Rotterdam_Zuid

 

Door de jaren heen hebben vele jonge talenten van Pianoschool Lether & Van der Stelt prijzen gewonnen op diverse nationale en regionale concoursen.

Hieronder volgt een overzicht van de prijswinnaars, allen leerling van Johanne Nicola Lether:

 

 

PianoFest 2019 kopie
 

December 2019

Drie leerlingen: Josephine Teguh, Sebastian Margry en Leopold Verhoef, werden uit tachtig deelnemers geselecteerd voor de halve finale van het PianoFest te Amsterdam. Vervolgens werd de derde en tweede prijs uitgereikt aan Josephine en Sebastian. Wij zijn bijzonder trots op het uitstekende resultaat, maar nog meer op het prachtige pianospel van onze leerlingen tijdens het PianoFest 2019!
 
 
 
Josephine Maassluis 2018

 

 

 

Februari 2018
Josephine Teguh wint tijdens editie 2018 van de Maassluise Muziekweek maar liefst twee maal een prijs. Zij speelde prachtig en won de prijs voor de beste vertolking van een werk van een Nederlandse componist; en in haar leeftijdscategorie won zij de tweede prijs. Wij zijn trots en feliciteren haar met deze prachtige prestatie.

 

 

 

 

Josephine Teguh Maassluis 2016

Februari 2016
Josephine Teguh wint de tweede pijs, in haar leeftijdscategorie, van de Maassluise Muziekweek.

Wij zijn enorm trots op haar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November 2015
Sebastian Margry heeft in Venlo de Prix Dominique 2015 gewonnen. De jury kende hem een cheque van 500 euro toe.
De Prix Dominique werd voor de zeventiende keer gehouden door de Stichting Klassiek Dominique, die klassieke muziek een podium wil geven. Sebastian doet als winnaar mee aan het Laureatenconcert van de Stichting Klassiek Dominique dat volgend jaar op zondag 5 juni wordt gehouden.
Wij zijn uiteraard erg trots op Sebastian en feliciteren hem van harte met het behalen van de eerste prijs!

 

Sebastian Prix Dominique

 

Frank Christina Concours

Mei 2015
Frank Monster werd in april geselecteerd als deelnemer aan het Koninklijk Concertgebouw Concours, waarvoor hij zichzelf kandidaat had gesteld door het insturen van een YouTube filmpje. Het is een concours voor jonge talenten van 9 t/m 14 jaar oud. Tijdens de halve finale op 17 mei 2015, in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, werd Frank, samen met enkele andere jonge talenten, aangewezen als finalist voor de finale op 21 juni 2015. Wij zijn uiteraard enorm trots op hem.

 

Maart 2015
Frank Monster is finalist tijdens de regio-finale van het Prinses Christina Concours in De Doelen te Rotterdam.

 

Februari 2015
Frank Monster wint de tweede pijs, in zijn leeftijdscategorie, van de Maassluise Muziekweek.

 

 December 2014Josephine Teguh

 

Een nog zeer jong talent (8 jaar) van onze Pianoleslespraktijk, Josephine Teguh, wint de Intermezzo-prijs tijdens de tweejaarlijkse editie van de Pianodriedaagse in De Doelen te Rotterdam.

 

 

 

 

 

 November 2013

 

Frank Monster


17 november wint Frank Monster de eerste prijs tijdens de finale van het Florence Concours in Den Haag. Frank won de eerste prijs met zijn virtuoze, maar bovenal muzikale en meeslepende vertolking van de tweede concert-etude "Automne" van Cécile Chaminade. Een indrukwekkende prestatie, temeer omdat Frank nog maar drie jaar pianoles heeft, waarvan het laatste jaar bij Johanne. Wij zijn bijzonder trots op hem!

 

Tejas met beker 2Februari 2012
Tejas Ziegler wint de hoofdprijs, met het hoogste aantal punten van alle deelnemers, van de Maassluise Muziekweek. Wij zijn enorm trots op hem; na Eline Welle en Yukina Hashimoto is hij tevens onze derde leerling die deze hoofdprijs gewonnen heeft in de geschiedenis van de Maassluise Muziekweek.

Tejas speelde het volgende programma: De Bulgaarse Dansen van Bartok. 

 

April 2010
Tejas Ziegler wint de eerste prijs èn wordt winnaar van de publieksprijs tijdens de finale van het Steinway Concours. De finale werd gehouden in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam op zondag 18 april.

Tejas speelde het volgende programma in de finale: El Circo van Turina.  

Sophia Thoma bereikt de halve finale tijdens hetzelfde Steinway Concours. Tijdens het IPMC, een week na de finale van het Steinway Concours, behaalde Tejas, per abuis ingedeeld in een te hoge categorie, als enige de eerste prijs en is uiteraard geselecteerd voor het Nationaal Concours, dat zal plaatsvinden najaar 2010. Hij speelde een deel uit een Engelse Suite van Bach, een eerste deel uit een sonate van Haydn, en wederom enkele delen uit de Turina suite. De jury roemt zijn gedegen techniek en buitengewone expressie.

 

Sebastian Margry Christina Concours 2010-2
 

 

Maart 2010
Sophia Thoma wint de tweede prijs in de finale van het Prinses Christina Concours te Rotterdam met delen uit een partita van Bach. Aan deze tweede prijs is een masterclass in Engeland gekoppeld. Deze masterclass is aan Sophia aangeboden door de Young Pianist Foundation. Tijdens de finale is tevens een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Sebastian Margry, die het Scherzo in bes speelde van Chopin.

 

 

Tejas Ziegler Wergelmirconcours
 

 

 

Februari 2010
Tejas Ziegler (10 jaar) en Sophia Thoma (14 jaar) winnen de eerste en tweede prijs, in hun leeftijdscategori, tijdens de Maassluise Muziekweek.

 

 

Yukina Pianodriedaagse 2009
 

 

December 2009
Yukina Hashimoto is finaliste tijdens de tweejaarlijkse editie van de Pianodriedaagse in De Doelen te Rotterdam. Zij speelt o.a. een prelude van J.S. Bach, the Lark van Balakirev en het laatste deel uit de tweede sonate van Prokofiev.

 

November 2009
28 november wint Sophia Thoma de eerste prijs tijdens de finale van het Florence Concours, in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Sophia won de prijs omdat zij publiek en jury raakte met de concert-etude El Sospiro van Liszt. Aan de eerste prijs zijn vele optredens gekoppeld. Tijdens deze optredens maakt zij veel indruk met haar vertolking van de volledige zesde Partita van Bach en  Pour le Piano en l'Isle Joyeuse van Debussy.

 Sophia Thoma Florence Concours 

 

Oktober 2009
Tijdens de finale van het Wergelmir Jeugd Muziekfestival 2009 te Delft wint Tejas Ziegler (10 jaar) de eerste prijs in zijn leeftijdscategorie.

Uit het jury-rapport:

"Tejas is een charismatische podiumpersoonlijkheid. Hij beschikt al over een grote instrumentbeheersing, die voortdurend in dienst staat van de muziek. Zijn flexibiliteit en veelzijdigheid maken de jury nieuwsgierig naar de rest van zijn repertoire en scheppen hoge verwachtingen voor de toekomst."

 

 

November 2008
Tijdens de finale van het Nationaal Concours in De Doelen te Rotterdam wint een leerling (9 jaar) de tweede prijs in zijn leeftijdscategorie. Een van onze andere leerlingen (13 jaar) wint de eerste prijs tijdens het Piano Concours van Scheveningen.

Twee leerlingen (9 en 11 jaar oud) doen mee aan Concours Charlois te Rotterdam. Zij behalen de eerste en tweede prijs.


Tejas_Maassluis 

Maart 2008
Tijdens de finale van het Prinses Christina Concours te Rotterdam wint een leerling (12 jaar) de eerste prijs, bovendien wint deze leerling de prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie.

 

Yukina_Concertgebouw

Februari 2008

Jaarlijks doen leerlingen mee aan de Maassluise muziekweek. Op dit concours, ooit begonnen als een regionaal concours maar inmiddels uitgegroeid tot een nationaal jeugdconcours, winnen onze leerlingen al jarenlang prijzen. Ook dit jaar winnen diverse leerlingen een eerste, tweede of derde prijs in hun leeftijdscategorie. Eén van onze toptalenten (12 jaar) wint ook de hoofdprijs van het gehele concours en één van onze andere leerlingen (12 jaar) wint de prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie.

 

December 2007
Een nog zeer jong talent (8 jaar) van onze Pianoleslespraktijk is halve finaliste tijdens de tweejaarlijkse editie van de Pianodriedaagse in De Doelen te Rotterdam.

 
Februari 2007
Ook dit jaar winnen onze leerlingen diverse prijzen tijdens de Maassluise muziekweek. Met de vertolking van een Nederlandse compositie wint een van onze leerlingen (14 jaar) de hoofdprijs van het gehele concours.

 
November 2006
Na diverse voorrondes winnen twee tienjarige leerlingen de eerste en tweede prijs in hun leeftijdscategorie van het prestigieuze Steinway-concours in de kleine zaal van het Concertgbeouw te Amsterdam.
 
 
Sofia_Concertgebouw


Februari 2006
Twee leerlingen vallen in de prijzen tijdens de Maassluise Muziekweek. Een negenjarige leerling wint de eerste prijs in haar leeftijdscategorie; een dertienjarige leerling wint de hoofdprijs van het gehele concours.

 

December 2005 – Februari 2006
Twee leerlingen van negen en tien jaar oud worden toegelaten tot de halve finale van de Pianodriedaagse in De Doelen te Rotterdam. Uiteindelijk wint de leerling van negen jaar de tweede prijs tijdens de finale in februari 2006.

 

Jazzy en Emma

November 2005
Drie leerlingen van 8, 9 en 10 spelen op het Piano Concours van Bloemendaal. Zij winnen alle drie: respectievelijk een eervolle vermelding, een tweede prijs en een eerste prijs.

November 2005
Zes leerlingen doen mee aan Concours Charlois te Rotterdam. Twee leerlingen van 8 en 10 behalen een eervolle vermelding. Een leerling van 10 jaar behaalt de eerste prijs in haar leeftijdscategorie. Een leerling van 14 jaar behaalt de eerste prijs in haar leeftijdscategorie en wint ook het gehele concours met het hoogste aantal punten van alle leeftijdscategorieën. Een negentien-jarige leerling wint de tweede prijs in haar leeftijdscategorie.

 

Prijsuitreiking_Steinway_Concours


December 2004
Een leerling behaalt de tweede prijs op het prestigieuze Nationaal Concours.

November 2004
Twee leerlingen van 9 en 12 jaar doen mee aan Concours Charlois te Rotterdam. Zij winnen de eerste en tweede prijs. Tevens wint de twaalf-jarige leerling ook het gehele concours met het hoogste aantal punten van alle leeftijdscategorieën.

Juli 2004
behaalt een acht-jarige leerling de tweede prijs op het Inter Provinciaal Muziekconcours in Amersfoort.

Februari 2004
Johanne laat acht leerlingen optreden tijdens de Maassluise Muziekweek. Van deze leerlingen winnen er zes een eerste, tweede of derde prijs. Eén leerling weet tevens een prijs te behalen voor de beste vertolking van een Nederlandse Compositie.

December 2003
Een acht-jarige leerling bereikt de halve finale van de Rotterdamse Pianodriedaagse.