Menu

Pianolespraktijk

Lether & van der Stelt

Lid N.T.B.

Hoofdlaan 16
3051 XG Rotterdam
Tel.: 06 106 587 30
06 214 078 29

KEES VAN DER STELT

Kees vd S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kees van der Stelt werd geboren in het dorpje Hekelingen. Zijn muzikale talent manifesteerde zich al op zeer jonge leeftijd. Vanaf zijn zesde jaar begeleidde hij zijn moeder, die zangeres was, aan de piano. Toen hij twaalf was trad hij solistisch op met orkest in De Doelen te Rotterdam. Kees studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium achtereenvolgens bij de Hongaarse pianist István Hajdu, de Canadese pianist Michael Davidson en Daniël Wayenberg. Daarnaast volgde hij meestercursussen, o.a. bij Vlado Perlemuter. Hij behaalde zijn Bachelor (DM) in 1982 en zijn Master (UM) in 1985.

 

Binnen- en buitenland
Kees van der Stelt speelde in binnen- en buitenland, niet alleen als solist maar ook als begeleider van instrumentalisten en vocalisten. Zijn prachtige toon, perfecte timing en grote betrouwbaarheid maakt hem een zeer gewild begeleider. Zijn talent bleef niet onopgemerkt; zo begeleidde hij jarenlang de beroemde violist Theo Olof, totdat deze met pensioen ging.

 

Concerten
Kees van der Stelt verleent regelmatig zijn pianistische medewerking aan concerten, liederenrecitals en concoursen. Door zijn ritmische precisie en zijn vermogen om in korte tijd de moeilijkste, ook eigentijdse, werken in te studeren wordt Kees van der Stelt regelmatig gevraagd als pianist in grotere en kleinere ensembles. In 1987 speelde hij 'Couleur de la Cité Celeste' met orkest in de Schönbergzaal in het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in het bijzijn van de componist Olivier Messiaen.

 

Prettige lessen
Kees heeft een dertigtal leerlingen die voornamelijk in de avonduren komen. Ook al richt Kees zich vooral op zijn loopbaan als concertpianist, zijn geduldige en beminnelijke karakter maken hem tot een prettige, vriendelijke docent, bij wie zijn leerlingen altijd weer graag op les komen.